Woning kopen Rottevalle

Een woning kopen in Rottevalle? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 25.833 huizen (59,8% koophuis, 40,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €282.933. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Rottevalle, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €195.000, de doorsnee verkoopprijs is €282.933.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsRottevalle
Postcode9221
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)56.150
Aantal huishoudens25.025
Aantal huishoudens met kinderen8.444
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen25.833
Aantal koopwoningen20.341
Aantal huurwoningen5.492
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.933
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Rottevalle februari 2024

In het schema hierna check je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energielabel & en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Drachtstercompagnie, Houtigehage, De Tike, Opeinde of Nijega.

woning-te-koop-rottevalle

Appartementen te koop Rottevalle

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 840 m3 gas en daarbij 1710 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rottevalle

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas & 2340 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Rottevalle is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2530 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Rottevalle

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 – 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 2780 kWh stroom + 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3510 stroom (kWh) en 1780 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Rottevalle

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rottevalle Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Rottevalle

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Rottevalle en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Rottevalle helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €3.250. In de tabel hieronder vind je gegevens van financieel adviseurs in Rottevalle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rottevalle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Rottevalle

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Rottevalle en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Rottevalle kopen?

In deze gemeente Smallingerland zijn er ruim 25.833 woningen. We maken onderscheid tussen 20.341 (59,8%) koophuizen en 5.492 (40,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €195.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €282.933. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Rottevalle. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Rottevalle?

Een woonhuis in Smallingerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1270 kuub aardgas en 2560 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (840 m3 per jaar aan gas en 1710 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1780 m3 gas en 3510 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Rottevalle passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Rottevalle?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 56.150 mensen in 25.025 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 9.065 eenpersoonshuishoudens, 7.516 families zonder kinderen en 8.444 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rottevalle?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Rottevalle realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.smallingerland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9221.

Plaats een reactie