Woning kopen Baars

Wil je een woning kopen in Baars? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de nabije buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 20.276 huizen (64,6% koop, 35,1% huur). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €333.678. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Baars, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de gemiddelde huizenprijs is €333.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsBaars
Postcode8336
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Baars april 2024

Onderstaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel en en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in De Pol, Willemsoord, Witte Paarden, Tuk of Steenwijk.

woning-te-koop-baars

Aanbod appartement kopen in Baars

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en gem. 1840 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Baars

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas + 2440 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Baars is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 & 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh elektra en 1290 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Baars

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2910 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3670 stroom (kWh) & 1830 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Baars

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Baars zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Baars

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Baars en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Baars geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 & €2.600. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Baars.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baars. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Baars

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Baars en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Baars kopen?

In de hele gemeente Steenwijkerland bestaan er circa 20.276 woonhuizen. Er zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en de gem. verkoopprijs is €333.678. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baars. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Baars?

Een woning in Steenwijkerland kent een gem. verbruik van 1370 m3 gas en 2840 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 kuub gas p/jaar en 1840 kWh stroom. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1830 m3 gas en 3670 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Baars passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Baars?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 44.126 personen in 19.361 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Baars?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Baars laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8336.

Plaats een reactie