Woning kopen Tuk

Een woning kopen in Tuk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €333.678. Op dit woningportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Tuk, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is €333.678.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsTuk
Postcode8334
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Tuk april 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die te koop staan in april 2024. Selecteer op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als woninglabel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Witte Paarden, Baars, Steenwijk, Sint Jansklooster en Vollenhove.

woning-te-koop-tuk

Appartementen te koop Tuk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas en daarbij 1840 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Tuk

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas + 2440 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Tuk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 en 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh stroom en 1290 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Tuk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2910 kWh stroom & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 elektra (kWh) & 1830 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Tuk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Tuk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Tuk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Tuk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Tuk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €3.000. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Tuk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tuk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Tuk

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Tuk en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Tuk kopen?

In deze gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.678. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tuk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Tuk?

Een huis in Steenwijkerland verbruikt gemiddeld 1370 m3 aan gas en 2840 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 1840 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3670 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Tuk passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Tuk?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 44.126 inwoners in 19.361 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Tuk?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Tuk zetten. Neem contact op met de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 8334.

Plaats een reactie