Woning kopen Witte Paarden

Jouw ideale woning kopen in Witte Paarden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de buurt heb je diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 20.276 huizen (64,6% koopwoning, 35,1% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €333.678. Op dit woningplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Witte Paarden, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de basis verkoopprijs is €333.678.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, sportclubs, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsWitte Paarden
Postcode8335
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Witte Paarden juli 2024

Bijgaand blader je door optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Baars, De Pol, Tuk, Steenwijk of Sint Jansklooster.

woning-te-koop-witte-paarden

Eigen appartement kopen in Witte Paarden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en doorgaans 1840 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Witte Paarden

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 2440 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Witte Paarden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh stroom + 1290 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Witte Paarden

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2910 kWh elektra + 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Witte Paarden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Witte Paarden Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Witte Paarden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Witte Paarden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Witte Paarden geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.100. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Witte Paarden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Witte Paarden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Witte Paarden

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Witte Paarden en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Witte Paarden kopen?

In de gemeente Steenwijkerland registreren wij 20.276 woonhuizen. Het gaat om 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Witte Paarden. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Witte Paarden?

Een woning in Steenwijkerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 m3 aan gas en 2840 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 kuub gas en 1840 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1830 m3 gas en 3670 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Witte Paarden passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Witte Paarden?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 44.126 personen die we kunnen onderverdelen in 19.361 verschillende gezinnen. Er wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Witte Paarden?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Witte Paarden bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8335.

Plaats een reactie