Woning kopen De Pol

Een woning kopen in De Pol? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek bestaan er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 20.276 huizen (64,6% koophuis, 35,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €333.678. Op dit huizenportaal check je het woningaanbod in De Pol, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde transactieprijs is €333.678.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsDe Pol
Postcode8337
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod De Pol april 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Willemsoord, Marijenkampen, Baars, Witte Paarden of Tuk.

woning-te-koop-de-pol

Appartementen te koop De Pol

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas & 1840 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis De Pol

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en tevens 2440 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in De Pol is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning De Pol

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2910 kWh elektra + 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in De Pol

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in De Pol Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in De Pol

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in De Pol en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in De Pol geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 en €3.200. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in De Pol.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Pol. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in De Pol

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in De Pol en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in De Pol kopen?

In de hele gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 huizen. Er zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €333.678. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Pol. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in De Pol?

Een woonobject in Steenwijkerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub gas p/jaar en 2840 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 kuub gas p/jaar en 1840 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1830 m3 aan gas en 3670 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in De Pol passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in De Pol?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 44.126 mensen in 19.361 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in De Pol?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning De Pol plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8337.

Plaats een reactie