Woning kopen Willemsoord

Alles weten over woning kopen in Willemsoord? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij tref je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €333.678. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Willemsoord, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsWillemsoord
Postcode8338
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Willemsoord juli 2024

In het overzicht hieronder blader je door alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Marijenkampen, Steenwijkerwold, De Pol, Baars & Witte Paarden.

woning-te-koop-willemsoord

Appartementen te koop Willemsoord

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en daarbij 1840 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Willemsoord

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas & 2440 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Willemsoord is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh stroom en 1290 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Willemsoord

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh stroom & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 stroom (kWh) en 1830 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Willemsoord

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Willemsoord Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Willemsoord

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Willemsoord en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Willemsoord geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €2.900. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Willemsoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Willemsoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Willemsoord

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Willemsoord en in de buurt. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Willemsoord kopen?

In en rondom de gemeente Steenwijkerland zijn er ruim 20.276 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 140 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €222.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €333.678. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Willemsoord. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Willemsoord?

Een woonhuis in Steenwijkerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub aardgas en 2840 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (820 m3 per jaar aan gas en 1840 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3670 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Willemsoord passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Willemsoord?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 44.126 mensen in 19.361 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Willemsoord?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Willemsoord realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8338.

Plaats een reactie