Woning kopen Basse

Een woning kopen in Basse? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €333.678. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Basse, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsBasse
Postcode8342
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Basse april 2024

Hieronder tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als verwarming of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Zuidveen, Onna, Steenwijkerwold, Marijenkampen en Willemsoord.

woning-te-koop-basse

Eigen appartement kopen in Basse

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en doorgaans 1840 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Basse

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 122 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1130 kuub gas en gem. 2440 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Basse is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2610 kWh stroom & 1290 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Basse

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 en 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3670 elektra (kWh) + 1830 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Basse

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Basse Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Door middel van woningwaarde, kosten koper, eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Basse

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Basse en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Basse geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 & €2.800. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Basse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Basse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Basse

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Basse en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Basse kopen?

In en rondom de gemeente Steenwijkerland registreren wij 20.276 woningen. We maken onderscheid tussen 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 140 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €333.678. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Basse. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Basse?

Een woonobject in Steenwijkerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2840 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (820 kuub aardgas en 1840 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 kuub gas en 3670 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Basse passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Basse?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 44.126 personen die we kunnen onderverdelen in 19.361 huishoudens. Dat betreffen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Basse?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Basse laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8342.

Plaats een reactie