Woning kopen Zuidveen

Een woning kopen in Zuidveen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de omgeving bestaan er diverse faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 20.276 woningen (64,6% koophuis, 35,1% huurhuizen). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €333.678. Op deze website blader je door het beschikbare woningaanbod in Zuidveen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €333.678.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsZuidveen
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Zuidveen april 2024

Hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen extra details als duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Onna, Kallenkote, Basse, Steenwijkerwold of Marijenkampen.

woning-te-koop-zuidveen

Appartementen te koop Zuidveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en +/- 1840 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Zuidveen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas & 2440 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Zuidveen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektra & 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Zuidveen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2910 kWh stroom & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Zuidveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zuidveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Zuidveen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zuidveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Zuidveen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €2.700. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Zuidveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zuidveen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zuidveen en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Zuidveen kopen?

In en rondom de gemeente Steenwijkerland zijn er 20.276 woningen. De verdeling is als volgt: 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en de gem. verkoopprijs is €333.678. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidveen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zuidveen?

Een woonhuis in Steenwijkerland kent een gem. verbruik van 1370 kuub gas en 2840 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 m3 per jaar aan gas en 1840 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1830 kuub gas p/jaar en 3670 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Zuidveen passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Zuidveen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 44.126 personen in 19.361 gezinnen. Dit zijn 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zuidveen?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zuidveen laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8343.

Plaats een reactie