Woning kopen Onna

Snel een woning kopen in Onna? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €333.678. Op dit huizenportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Onna, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is €333.678.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsOnna
Postcode8344
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Onna juli 2024

In deze lijst verstrekken we het actuele woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energielabel & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Kallenkote, De Bult, Zuidveen, Basse & Steenwijkerwold.

woning-te-koop-onna

Studio of appartement kopen in Onna

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 820 m3 gas en +/- 1840 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Onna

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 & 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en 2440 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Onna is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Onna

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2910 kWh elektriciteit + 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektra (kWh) + 1830 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Onna

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Onna zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Onna

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Onna en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Onna helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €2.500. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Onna.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Onna. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Onna

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Onna en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Onna kopen?

In de gemeente Steenwijkerland zijn er 20.276 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 17.255 (64,6%) koopwoningen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 140 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €333.678. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Onna. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Onna?

Een huishouden in Steenwijkerland gebruikt gemiddeld 1370 m3 per jaar aan gas en 2840 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (820 m3 per jaar aan gas en 1840 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1830 kuub aardgas en 3670 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Onna passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Onna?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 44.126 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.361 gezinnen. Er wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 families zonder kinderen en 6.529 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Onna?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Onna laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8344.

Plaats een reactie