Woning kopen Marijenkampen

Wil je een woning kopen in Marijenkampen? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast tref je hier een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €333.678. Op deze website tonen wij het recente woningaanbod in Marijenkampen, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de basis verkoopprijs is €333.678.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsMarijenkampen
Postcode8339
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Marijenkampen juli 2024

Onderstaand check je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieneutraal of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Steenwijkerwold, Basse, Willemsoord, De Pol & Baars.

woning-te-koop-marijenkampen

Studio of appartement kopen in Marijenkampen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas & 1840 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Marijenkampen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en +/- 2440 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Marijenkampen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh stroom & 1290 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Marijenkampen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2910 kWh stroom en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 elektra (kWh) + 1830 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Marijenkampen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Marijenkampen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Marijenkampen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Marijenkampen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Marijenkampen helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €3.050. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Marijenkampen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marijenkampen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Marijenkampen

In juli 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Marijenkampen en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Marijenkampen kopen?

In de gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 woonhuizen. Er zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 140 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Marijenkampen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Marijenkampen?

Een woonhuis in Steenwijkerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 aan gas en 2840 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 gas en 1840 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1830 m3 per jaar aan gas en 3670 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Marijenkampen passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Marijenkampen?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 44.126 mensen in 19.361 verschillende gezinnen. Er wonen 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Marijenkampen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Marijenkampen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8339.

Plaats een reactie