Woning kopen Steenwijkerwold

Ga je een woning kopen in Steenwijkerwold? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 20.276 woningen (64,6% koop, 35,1% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €333.678. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Steenwijkerwold, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde woningprijs is €333.678.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsSteenwijkerwold
Postcode8341
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Steenwijkerwold april 2024

In het schema hierna maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtypeen extra details als zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Basse, Zuidveen, Marijenkampen, Willemsoord en De Pol.

woning-te-koop-steenwijkerwold

Studio of appartement kopen in Steenwijkerwold

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas & 1840 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Steenwijkerwold

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en +/- 2440 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Steenwijkerwold is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektra en 1290 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Steenwijkerwold

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2910 kWh elektra en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Steenwijkerwold

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Steenwijkerwold Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Steenwijkerwold

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Steenwijkerwold en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Steenwijkerwold geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €3.200. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Steenwijkerwold.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steenwijkerwold. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Steenwijkerwold

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Steenwijkerwold en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Steenwijkerwold kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Steenwijkerland vinden we circa 20.276 woonhuizen. Dit zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €333.678. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Steenwijkerwold. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Steenwijkerwold?

Een woonobject in Steenwijkerland heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2840 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas en 1840 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1830 kuub aardgas en 3670 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Steenwijkerwold passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Steenwijkerwold?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 44.126 inwoners in 19.361 huishoudens. Dit zijn 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 huishoudens zonder kinderen en 6.529 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Steenwijkerwold?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Steenwijkerwold laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8341.

Plaats een reactie