Woning kopen Kallenkote

Plannen om een woning te kopen in Kallenkote? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt zijn er meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.276 woningen (64,6% koopwoning, 35,1% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €333.678. Op dit woningportaal bekijk je het laatste woningaanbod in Kallenkote, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Er is een mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €333.678.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsKallenkote
Postcode8345
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)44.126
Aantal huishoudens19.361
Aantal huishoudens met kinderen6.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen20.276
Aantal koopwoningen17.255
Aantal huurwoningen3.021
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€333.678
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Kallenkote april 2024

Onderstaand maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod De Bult, Eesveen, Onna, Zuidveen & Basse.

woning-te-koop-kallenkote

Appartementen te koop Kallenkote

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en +/- 1840 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Kallenkote

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en tevens 2440 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Kallenkote is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2610 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Kallenkote

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2910 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 stroom (kWh) en 1830 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Kallenkote

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kallenkote Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Kallenkote

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kallenkote en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kallenkote geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €3.150. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Kallenkote.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kallenkote. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Kallenkote

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kallenkote en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kallenkote kopen?

In en rondom de gemeente Steenwijkerland registreren wij 20.276 huizen. Dit zijn 17.255 (64,6%) koophuizen en 3.021 (35,1%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 140 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en de gem. marktprijs is €333.678. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kallenkote. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Kallenkote?

Een woonobject in Steenwijkerland gebruikt gemiddeld 1370 m3 per jaar aan gas en 2840 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (820 m3 gas en 1840 kWh stroom. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1830 m3 aan gas en 3670 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Kallenkote passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Kallenkote?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 44.126 inwoners in 19.361 huishoudens. Het gaat om 6.368 eenpersoonshuishoudens, 6.464 gezinnen zonder kinderen en 6.529 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Kallenkote?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Kallenkote laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8345.

Plaats een reactie