Woning kopen Stein

Alles weten over woning kopen in Stein? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je diverse faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 11.812 woningen (71,7% koophuis, 28,2% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €279.959. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Stein, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Er is een mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde woningprijs is €279.959.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteStein
Postcode6171
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)25.007
Aantal huishoudens11.606
Aantal huishoudens met kinderen3.644
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen11.812
Aantal koopwoningen9.706
Aantal huurwoningen2.106
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€279.959
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Stein mei 2024

Onderstaand vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen extra details als woninglabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Beek, Maastricht, Sittard-Geleen, Echt-Susteren of Leudal.

woning-te-koop-stein

Appartementen te koop Stein

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 93 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas en +/- 1970 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Stein

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 2850 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Stein is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3050 kWh elektriciteit + 1330 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Stein

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 en 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3220 kWh elektra + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3700 elektriciteit (kWh) en 1760 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Stein

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Stein Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Stein

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Stein en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Stein helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €3.050. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Stein.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stein. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Stein

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Stein en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Stein kopen?

In de buurt van de gemeente Stein vind je ongeveer 11.812 huizen. De verdeling is als volgt: 9.706 (71,7%) koophuizen en 2.106 (28,2%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €222.000 en de gem. marktprijs is €279.959. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stein. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Stein?

Een woonhuis in Stein gebruikt gemiddeld 1310 kuub aardgas en 3000 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 gas en 1970 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1760 kuub gas p/jaar en 3700 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Stein passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Stein?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 25.007 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.606 verschillende gezinnen. Er wonen 3.596 eenpersoonshuishoudens, 4.366 huishoudens zonder kinderen en 3.644 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,14 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Stein?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Stein realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentestein.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6170, 6171.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie