Woning kopen Nieuwer Ter Aa

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwer Ter Aa? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de buurt vind je meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 28.739 huizen (64,9% koopwoning, 34,7% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €495.126. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Nieuwer Ter Aa, adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €348.000, de gemiddelde woningprijs is €495.126.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsNieuwer Ter Aa
Postcode3626
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Nieuwer Ter Aa mei 2024

Onderstaand tref je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen extra details als duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Kockengen, Nieuwersluis, Breukeleveen, Breukelen en Westbroek.

woning-te-koop-nieuwer-ter-aa

Appartement kopen in Nieuwer Ter Aa

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas + 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Nieuwer Ter Aa

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 106 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1130 kuub gas en +/- 3060 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Nieuwer Ter Aa is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 en 131 m2.
 • Schatting: er wordt 3210 kWh elektra en 1390 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuwer Ter Aa

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 kWh elektra + 1680 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 – 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4170 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwer Ter Aa

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwer Ter Aa Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nieuwer Ter Aa

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwer Ter Aa en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Nieuwer Ter Aa geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.800. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuwer Ter Aa.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwer Ter Aa. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nieuwer Ter Aa

De afgelopen periode (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuwer Ter Aa en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Nieuwer Ter Aa kopen?

In en rondom de gemeente Stichtse Vecht registreren wij 28.739 woningen. Het gaat daarbij om 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €348.000 en de gem. marktprijs is €495.126. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwer Ter Aa. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuwer Ter Aa?

Een huis in Stichtse Vecht verbruikt gemiddeld 1210 m3 aan gas en 2970 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 kuub gas p/jaar en 1950 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 m3 per jaar aan gas en 4170 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Nieuwer Ter Aa passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwer Ter Aa?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 64.931 personen in 28.236 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nieuwer Ter Aa?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuwer Ter Aa laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3626.

Plaats een reactie