Woning kopen Kockengen

Alles weten over woning kopen in Kockengen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In de regio zijn er allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 28.739 woningen (64,9% koopwoning, 34,7% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €495.126. Op deze website tonen wij het laatste woningaanbod in Kockengen, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €348.000, de gemiddelde woningprijs is €495.126.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsKockengen
Postcode3628
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Kockengen juni 2024

Met onze huizenzoeker blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Breukeleveen of Breukelen.

woning-te-koop-kockengen

Appartementen te koop Kockengen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en gem. 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Kockengen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en gem. 3060 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Kockengen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 121 m2.
 • Schatting: er wordt 3210 kWh elektra & 1390 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kockengen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 kWh elektra en 1680 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4170 stroom (kWh) en 1980 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Kockengen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Kockengen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Kockengen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Kockengen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kockengen geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €3.250. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kockengen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kockengen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Kockengen

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Kockengen en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Kockengen kopen?

In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht bestaan er circa 28.739 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €348.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €495.126. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kockengen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kockengen?

Een woning in Stichtse Vecht kent een gem. verbruik van 1210 kuub aardgas en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 kuub gas p/jaar en 1950 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1980 m3 aan gas en 4170 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Kockengen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Kockengen?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 64.931 inwoners in 28.236 huishoudens. Er wonen 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Kockengen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Kockengen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3628.

Plaats een reactie