Woning kopen Nieuwersluis

Van plan om een woning te kopen in Nieuwersluis? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 28.739 huizen (64,9% koop, 34,7% huur). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €495.126. Op deze pagina bekijk je het woningaanbod in Nieuwersluis, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €348.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €495.126.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsNieuwersluis
Postcode3631
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Nieuwersluis mei 2024

In onderstaande weergave bekijk je het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Loenen aan de Vecht, Vreeland, Kockengen, Nieuwer Ter Aa & Breukeleveen.

woning-te-koop-nieuwersluis

Appartementen te koop Nieuwersluis

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en gem. 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nieuwersluis

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas & 3060 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nieuwersluis is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh elektra en 1390 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nieuwersluis

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 kWh stroom en 1680 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4170 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Nieuwersluis

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Nieuwersluis Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nieuwersluis

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwersluis en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nieuwersluis geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €3.300. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Nieuwersluis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwersluis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nieuwersluis

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuwersluis en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Nieuwersluis kopen?

In de buurt van de gemeente Stichtse Vecht vinden we circa 28.739 woonhuizen. Je vindt hier circa 21.432 (64,9%) koophuizen en 7.307 (34,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €495.126. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwersluis. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuwersluis?

Een huis in Stichtse Vecht verbruikt gemiddeld 1210 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1950 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1980 kuub gas en 4170 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Nieuwersluis passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuwersluis?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 64.931 inwoners in 28.236 gezinnen. Hier wonen 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nieuwersluis?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nieuwersluis bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3630, 3631.

Plaats een reactie