Woning kopen Arum

Jouw volgende woning kopen in Arum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op dit woningportaal bekijk je het recente woningaanbod in Arum, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de doorsnee verkoopprijs is €297.003.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsArum
Postcode8822
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Arum juli 2024

In ons overzicht vind je het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen extra details als woninglabel & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Lollum, Winsum, Kimswerd, Skingen of Zweins.

woning-te-koop-arum

Appartement kopen in Arum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Arum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en tevens 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Arum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Arum

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh stroom & 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 stroom (kWh) & 1740 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Arum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Arum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Arum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Arum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Arum geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 en €3.000. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Arum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Arum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Arum

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Arum en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Arum kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Arum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Arum?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas en 2630 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (830 m3 gas en 1800 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1740 kuub gas p/jaar en 3460 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Arum passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Arum?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 89.987 personen in 39.929 verschillende huishoudens. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Arum?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Arum realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8822.

Plaats een reactie