Woning kopen Kimswerd

Jouw aanstaande woning kopen in Kimswerd? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Kimswerd, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsKimswerd
Postcode8821
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Kimswerd maart 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Selecteer op ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Arum, Lollum, Skingen, Zweins en Schalsum.

woning-te-koop-kimswerd

Studio of appartement kopen in Kimswerd

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en doorgaans 1800 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Kimswerd

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en gem. 2350 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Kimswerd is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektra & 1300 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kimswerd

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh stroom & 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Kimswerd

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Kimswerd Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Kimswerd

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Kimswerd en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Kimswerd helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 en €2.850. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kimswerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kimswerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Kimswerd

In maart 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kimswerd en direct omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Kimswerd kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kimswerd. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kimswerd?

Een woning in Súdwest-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Kimswerd passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Kimswerd?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 89.987 personen die we kunnen onderverdelen in 39.929 huishoudens. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kimswerd?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kimswerd realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8821.

Plaats een reactie