Woning kopen Zweins

Jouw ideale woning kopen in Zweins? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de buurt heb je veel voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €247.730. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Zweins, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €247.730.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsZweins
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Zweins mei 2024

In het schema hierna blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Skingen, Kimswerd, Schalsum, Peins of Ried.

woning-te-koop-zweins

Appartementen te koop Zweins

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas & 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Zweins

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en +/- 2330 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zweins is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 en 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2400 kWh stroom en 1280 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zweins

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh elektra en 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 elektra (kWh) + 1720 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Zweins

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zweins Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zweins

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Zweins en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Zweins geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 & €3.300. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Zweins.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zweins. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zweins

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Zweins en in de buurt. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zweins kopen?

In de gemeente Waadhoeke zijn er 21.376 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €173.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €247.730. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zweins. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zweins?

Een huis in Waadhoeke gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 kuub gas p/jaar en 2720 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (780 kuub gas p/jaar en 1760 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1720 m3 per jaar aan gas en 3400 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Zweins passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Zweins?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 46.090 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.299 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zweins?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zweins zetten. Informeer bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8814.

Plaats een reactie