Woning kopen Skingen

Wil je een woning kopen in Skingen? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek vind je veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 21.376 woningen (67,3% koophuis, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €247.730. Op Woningassistent.nl blader je door het laatste woningaanbod in Skingen, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de doorsnee verkoopprijs is €247.730.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsSkingen
Postcode8816
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Skingen maart 2024

Onderstaand verstrekken we alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als verwarming en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Kimswerd, Arum, Zweins, Schalsum en Peins.

woning-te-koop-skingen

Aanbod appartement kopen in Skingen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas + 1760 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Skingen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en daarbij 2330 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Skingen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Skingen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh stroom en 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 elektriciteit (kWh) en 1720 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Skingen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Skingen zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Skingen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Skingen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Skingen geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 en €2.750. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Skingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Skingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Skingen

In maart 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Skingen en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Skingen kopen?

In de gemeente Waadhoeke zijn er ruim 21.376 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €247.730. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Skingen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Skingen?

Een huishouden in Waadhoeke verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 m3 aan gas en 2720 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (780 kuub gas en 1760 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1720 m3 per jaar aan gas en 3400 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Skingen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Skingen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 46.090 personen die we kunnen onderverdelen in 20.299 huishoudens. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Skingen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Skingen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8816.

Plaats een reactie