Woning kopen Boazum

Plannen om een woning te kopen in Boazum? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €297.003. Op dit woningportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Boazum, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.003.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsBoazum
Postcode8635
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Boazum maart 2024

Met onze woningzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Britswert, Wiuwert, Ysbrechtum, Tirns of Loënga.

woning-te-koop-boazum

Aanbod appartement kopen in Boazum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en tevens 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Boazum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en +/- 2350 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Boazum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Boazum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektra + 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Boazum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Boazum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Boazum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Boazum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Boazum geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €3.200. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Boazum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boazum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Boazum

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Boazum en omliggende plekken. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Boazum kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonobjecten. Het gaat om 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Boazum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Boazum?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 kuub gas p/jaar en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas en 1800 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Boazum passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Boazum?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 89.987 mensen in 39.929 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Boazum?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Boazum laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8635.

Plaats een reactie