Woning kopen Britswert

Snel een woning kopen in Britswert? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de regio zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op dit woningplatform check je het beschikbare woningaanbod in Britswert, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is een mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsBritswert
Postcode8636
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Britswert maart 2024

In onderstaande weergave check je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als woninglabel of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Wiuwert, Rien, Boazum, Ysbrechtum of Tirns.

woning-te-koop-britswert

Een appartement kopen in Britswert

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en doorgaans 1800 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Britswert

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en gem. 2350 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Britswert is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Britswert

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektriciteit + 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Britswert

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Britswert zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Britswert

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Britswert en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Britswert geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.550. In het schema hier bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Britswert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Britswert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Britswert

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Britswert en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Britswert kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er 42.501 woonhuizen. Het gaat om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Britswert. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Britswert?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub gas en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub aardgas en 1800 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 kuub gas en 3460 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Britswert passen duurzame producten zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Britswert?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 89.987 inwoners die we kunnen onderverdelen in 39.929 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Britswert?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Britswert bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8636.

Plaats een reactie