Woning kopen Wiuwert

Jouw aanstaande woning kopen in Wiuwert? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je toegang tot diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.003. Op dit huizenportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Wiuwert, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2023 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde transactieprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsWiuwert
Postcode8637
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Wiuwert december 2023

In het schema hierna bekijk je alle woningen die in december 2023 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Rien, Lytsewierrum, Britswert, Boazum of Ysbrechtum.

woning-te-koop-wiuwert

Studio of appartement kopen in Wiuwert

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas & 1800 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wiuwert

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 108 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en daarbij 2350 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wiuwert is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Wiuwert

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 stroom (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Wiuwert

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wiuwert Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Wiuwert

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Wiuwert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Wiuwert geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €2.950. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Wiuwert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wiuwert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wiuwert

De afgelopen tijd (december 2023) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Wiuwert en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wiuwert kopen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 huizen. Er zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wiuwert. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wiuwert?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas en 1800 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Wiuwert passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Wiuwert?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 89.987 inwoners die we kunnen onderverdelen in 39.929 huishoudens. Dat betreffen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wiuwert?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wiuwert bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8637.

Plaats een reactie