Woning kopen Ysbrechtum

Een woning kopen in Ysbrechtum? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op Woningassistent.nl blader je door het nieuwe woningaanbod in Ysbrechtum, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de basis verkoopprijs is €297.003.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsYsbrechtum
Postcode8633
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Ysbrechtum juni 2024

In deze lijst vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Selecteer op woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Boazum, Britswert, Tirns, Loënga en Scharnegoutum.

woning-te-koop-ysbrechtum

Appartement kopen in Ysbrechtum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ysbrechtum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en +/- 2350 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ysbrechtum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh stroom + 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Ysbrechtum

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektriciteit + 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 stroom (kWh) en 1740 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Ysbrechtum

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ysbrechtum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Ysbrechtum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ysbrechtum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Ysbrechtum geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.650. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Ysbrechtum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ysbrechtum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ysbrechtum

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Ysbrechtum en direct omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ysbrechtum kopen?

In en rondom de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er ruim 42.501 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ysbrechtum. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ysbrechtum?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Ysbrechtum passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Ysbrechtum?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 89.987 inwoners die we kunnen onderverdelen in 39.929 verschillende gezinnen. Het gaat om 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ysbrechtum?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Ysbrechtum bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8633.

Plaats een reactie