Woning kopen Bolsward

Snel een woning kopen in Bolsward? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook is er vlakbij een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Bolsward, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsBolsward
Postcode8701
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Bolsward april 2024

In het schema hierna blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, liggingen andere woningeigenschappen als isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Workum, Hindeloopen, Greonterp, IJlst & Sibrandabuorren.

woning-te-koop-bolsward

Appartementen te koop Bolsward

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en tevens 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Bolsward

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 2350 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Bolsward is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektra & 1300 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Bolsward

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektra + 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 stroom (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Bolsward

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bolsward Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Bolsward

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Bolsward en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Bolsward geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.800. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Bolsward.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bolsward. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bolsward

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bolsward en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Bolsward kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 woonobjecten. Dit zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. verkoopprijs is €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bolsward. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bolsward?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas en 1800 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Bolsward passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Bolsward?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 89.987 personen in 39.929 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bolsward?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bolsward laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8700, 8701, 8702.

Plaats een reactie