Woning kopen Sibrandabuorren

Van plan om een woning te kopen in Sibrandabuorren? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Sibrandabuorren, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €297.003.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsSibrandabuorren
Postcode8647
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Sibrandabuorren maart 2024

In deze lijst blader je door alle huizen die te koop staan in maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals verwarming en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in IJlst, Greonterp, Dearsum, Lytsewierrum en Rien.

woning-te-koop-sibrandabuorren

Appartementen te koop Sibrandabuorren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en tevens 1800 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Sibrandabuorren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 122 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en tevens 2350 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Sibrandabuorren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom & 1300 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Sibrandabuorren

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh stroom en 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Sibrandabuorren

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sibrandabuorren Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering af te handelen. Gebaseerd op koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Sibrandabuorren

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Sibrandabuorren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Sibrandabuorren helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 – €2.700. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Sibrandabuorren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sibrandabuorren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Sibrandabuorren

De afgelopen tijd (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sibrandabuorren en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Sibrandabuorren kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonhuizen. Het gaat daarbij om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sibrandabuorren. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Sibrandabuorren?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub gas en 2630 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas en 1800 elektra (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Sibrandabuorren passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Sibrandabuorren?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 89.987 personen in 39.929 verschillende huishoudens. Er wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sibrandabuorren?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sibrandabuorren bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8647.

Plaats een reactie