Woning kopen Gaastmeer

Wil je een woning kopen in Gaastmeer? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving vind je veel dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.003. Op deze pagina bekijk je het recente woningaanbod in Gaastmeer, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is een mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de basis verkoopprijs is €297.003.
 • In de regio vind je volop opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsGaastmeer
Postcode8611
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Gaastmeer maart 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Idzega, Sandfirden, Sneek, Hemelum of Kolderwolde.

woning-te-koop-gaastmeer

Een appartement kopen in Gaastmeer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en 1800 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Gaastmeer

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en tevens 2350 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Gaastmeer is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Gaastmeer

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektra & 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 – 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Gaastmeer

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Gaastmeer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Gaastmeer

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Gaastmeer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gaastmeer helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.600. In de tabel hieronder bekijk je adressen van financieel adviseurs in Gaastmeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gaastmeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Gaastmeer

In maart 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Gaastmeer en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Gaastmeer kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 woonhuizen. Er zijn 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Gaastmeer. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Gaastmeer?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas en 1800 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 aan gas en 3460 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Gaastmeer passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Gaastmeer?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 89.987 inwoners in 39.929 gezinnen. Dit zijn 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Gaastmeer?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Gaastmeer bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8611.

Plaats een reactie