Woning kopen Schalsum

Snel een woning kopen in Schalsum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 21.376 woningen (67,3% koop, 32,5% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €247.730. Op dit woningportaal vind je het woningaanbod in Schalsum, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de doorsnee verkoopprijs is €247.730.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsSchalsum
Postcode8813
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Schalsum maart 2024

Met onze huizenzoeker bieden we optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Bel of mail het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Zweins, Skingen, Peins, Ried of Boer.

woning-te-koop-schalsum

Een appartement kopen in Schalsum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en daarbij 1760 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Schalsum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en gem. 2330 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schalsum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh elektra + 1280 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schalsum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 – 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2520 kWh elektriciteit en 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 elektriciteit (kWh) en 1720 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Schalsum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Schalsum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Schalsum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Schalsum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Schalsum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €3.000. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Schalsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schalsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Schalsum

Recent (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Schalsum en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Schalsum kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke vind je ongeveer 21.376 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schalsum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Schalsum?

Een huishouden in Waadhoeke verbruikt gemiddeld 1370 m3 per jaar aan gas en 2720 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 1760 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 kuub gas en 3400 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Schalsum passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Schalsum?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 46.090 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.299 huishoudens. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Schalsum?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Schalsum realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8813.

Plaats een reactie