Woning kopen Baaiduinen

Alles weten over woning kopen in Baaiduinen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Tevens ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 2.293 woningen (64% koophuis, 35,9% huurhuis). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €418.149. Op deze pagina bieden wij het actuele woningaanbod in Baaiduinen, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €332.000, de basis verkoopprijs is €418.149.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsBaaiduinen
Postcode8884
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Baaiduinen juni 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van aantal kamers, bouwjaar, woningtype, ligging, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Kinnum, Midsland, Kaard, Hee of West-Terschelling.

woning-te-koop-baaiduinen

Een appartement kopen in Baaiduinen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1140 m3 gas en +/- 2770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Baaiduinen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 – 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en 2350 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Baaiduinen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh stroom en 1270 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Baaiduinen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 elektriciteit (kWh) & 1880 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Baaiduinen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Baaiduinen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Baaiduinen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Baaiduinen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Baaiduinen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €3.150. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Baaiduinen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baaiduinen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Baaiduinen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Baaiduinen en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Baaiduinen kopen?

In deze gemeente Terschelling vind je ongeveer 2.293 woonobjecten. Dit zijn 1.799 (64%) koophuizen en 494 (35,9%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €332.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €418.149. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baaiduinen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Baaiduinen?

Een woning in Terschelling gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 kuub gas p/jaar en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1140 kuub gas p/jaar en 2770 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3250 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Baaiduinen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Baaiduinen?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 4.888 inwoners die we kunnen onderverdelen in 2.550 verschillende gezinnen. Hier wonen 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 gezinnen zonder kinderen en 589 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,88 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Baaiduinen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Baaiduinen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.terschelling.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8884.

Plaats een reactie