Woning kopen Kaard

Snel een woning kopen in Kaard? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de regio zijn er veel voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook ontdek je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 2.293 huizen (64% koop, 35,9% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €418.149. Op deze informatieve website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Kaard, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €332.000, de gemiddelde verkoopprijs is €418.149.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsKaard
Postcode8883
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Kaard maart 2024

In het schema hierna bieden we de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, liggingen additionele aspecten als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Baaiduinen, Kinnum, Hee, West-Terschelling & Midlum.

woning-te-koop-kaard

Aanbod appartement kopen in Kaard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1140 m3 gas & 2770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kaard

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1190 kuub gas en 2350 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Kaard is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2530 kWh elektra + 1270 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Kaard

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2740 kWh stroom + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 elektra (kWh) en 1880 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Kaard

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kaard Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kaard

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Kaard en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Kaard helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €2.950. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Kaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kaard

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kaard en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Terschelling vind je ongeveer 2.293 woningen. Je vindt hier circa 1.799 (64%) koopwoningen en 494 (35,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €332.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €418.149. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kaard. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kaard?

Een woonobject in Terschelling verbruikt gemiddeld 1490 m3 per jaar aan gas en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1140 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2770 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1880 m3 gas en 3250 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Kaard passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Kaard?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 4.888 mensen die we kunnen onderverdelen in 2.550 gezinnen. Het betreft 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 gezinnen zonder kinderen en 589 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,88 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Kaard?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Kaard realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.terschelling.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8883.

Plaats een reactie