Woning kopen Kinnum

Alles weten over woning kopen in Kinnum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 2.293 huizen (64% koopwoning, 35,9% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €418.149. Op dit woningportaal vind je het recente woningaanbod in Kinnum, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €332.000, de doorsnee verkoopprijs is €418.149.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsKinnum
Postcode8885
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Kinnum maart 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met het actuele woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren meer onderwerpen zoals zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Midsland, Striep, Baaiduinen, Kaard of Hee.

woning-te-koop-kinnum

Aanbod appartement kopen in Kinnum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 m3 gas en +/- 2770 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Kinnum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1190 kuub gas en 2350 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Kinnum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2530 kWh elektra + 1270 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kinnum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 elektra (kWh) en 1880 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Kinnum

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Kinnum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Kinnum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Kinnum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Kinnum helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €2.900. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Kinnum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kinnum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Kinnum

Afgelopen maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Kinnum en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kinnum kopen?

In en rondom de gemeente Terschelling zijn er ruim 2.293 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 1.799 (64%) koopwoningen en 494 (35,9%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €332.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €418.149. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kinnum. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kinnum?

Een woonobject in Terschelling verbruikt gemiddeld 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1140 kuub gas p/jaar en 2770 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1880 kuub aardgas en 3250 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Kinnum passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Kinnum?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 4.888 inwoners in 2.550 huishoudens. Er wonen 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 families zonder kinderen en 589 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,88 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Kinnum?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kinnum bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.terschelling.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8885.

Plaats een reactie