Woning kopen Midsland

Jouw ideale woning kopen in Midsland? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 2.293 huizen (64% koophuis, 35,9% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €418.149. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Midsland, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €332.000, de basis verkoopprijs is €418.149.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsMidsland
Postcode8891
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Midsland maart 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Striep, Landerum, Kinnum, Baaiduinen of Kaard.

woning-te-koop-midsland

Appartementen te koop Midsland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1140 m3 gas & 2770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Midsland

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en +/- 2350 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Midsland is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 – 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2530 kWh elektra en 1270 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Midsland

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 stroom (kWh) en 1880 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Midsland

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Midsland zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Midsland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Midsland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Midsland geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €2.700. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Midsland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Midsland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Midsland

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Midsland en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Midsland kopen?

In de buurt van de gemeente Terschelling vinden we circa 2.293 woningen. Je vindt hier circa 1.799 (64%) koophuizen en 494 (35,9%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €332.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €418.149. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Midsland. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Midsland?

Een huis in Terschelling kent een gem. verbruik van 1490 kuub gas p/jaar en 2860 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1140 kuub gas p/jaar en 2770 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1880 m3 aan gas en 3250 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Midsland passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Midsland?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 4.888 mensen die we kunnen onderverdelen in 2.550 huishoudens. Er wonen 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 families zonder kinderen en 589 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,88 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Midsland?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Midsland bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.terschelling.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8890, 8891.

Plaats een reactie