Woning kopen Formerum

Ga je een woning kopen in Formerum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien tref je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 2.293 huizen (64% koopwoning, 35,9% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €418.149. Op deze informatieve website blader je door het laatste woningaanbod in Formerum, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €332.000, de doorsnee verkoopprijs is €418.149.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsFormerum
Postcode8894
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Formerum mei 2024

Onderstaand tref je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Lies, Hoorn, Landerum, Striep of Midsland.

woning-te-koop-formerum

Aanbod appartement kopen in Formerum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1140 m3 gas en doorgaans 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Formerum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 en 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1190 kuub gas en gem. 2350 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Formerum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2530 kWh elektra + 1270 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Formerum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2740 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 elektra (kWh) en 1880 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Formerum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Formerum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Formerum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Formerum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Formerum geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 – €3.050. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Formerum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Formerum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Formerum

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Formerum en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Formerum kopen?

In en rondom de gemeente Terschelling vind je ongeveer 2.293 huizen. Het gaat om 1.799 (64%) koopwoningen en 494 (35,9%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €332.000 en de gem. marktprijs is €418.149. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Formerum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Formerum?

Een woonobject in Terschelling kent een gem. verbruik van 1490 kuub aardgas en 2860 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1140 kuub aardgas en 2770 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1880 m3 aan gas en 3250 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Formerum passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Formerum?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 4.888 inwoners in 2.550 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 gezinnen zonder kinderen en 589 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,88 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Formerum?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Formerum plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.terschelling.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8894.

Plaats een reactie