Woning kopen Striep

Jouw aanstaande woning kopen in Striep? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de buurt bestaan er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 2.293 huizen (64% koophuis, 35,9% huurhuizen). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €418.149. Op dit woningplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Striep, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €332.000, de gemiddelde verkoopprijs is €418.149.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTerschelling
PlaatsStriep
Postcode8892
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)4.888
Aantal huishoudens2.550
Aantal huishoudens met kinderen589
Gemiddelde huishoudensgrootte1,88
Aantal woningen2.293
Aantal koopwoningen1.799
Aantal huurwoningen494
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€332.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.149
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Striep april 2024

Hieronder bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Landerum, Formerum, Midsland, Kinnum of Baaiduinen.

woning-te-koop-striep

Een appartement kopen in Striep

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 m3 gas en +/- 2770 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Striep

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en gem. 2350 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Striep is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 en 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2530 kWh stroom + 1270 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Striep

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh elektra & 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3250 elektra (kWh) & 1880 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Striep

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Striep Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Striep

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Striep en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Striep helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €3.300. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Striep.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Striep. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Striep

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Striep en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Striep kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Terschelling registreren wij 2.293 woningen. Er zijn 1.799 (64%) koophuizen en 494 (35,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €332.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €418.149. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Striep. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Striep?

Een woonobject in Terschelling kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas en 2860 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1140 kuub gas p/jaar en 2770 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1880 kuub gas p/jaar en 3250 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Striep passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Striep?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 4.888 personen in 2.550 huishoudens. Dat betreffen 1.220 eenpersoonshuishoudens, 741 families zonder kinderen en 589 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,88 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Striep?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Striep laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.terschelling.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8892.

Plaats een reactie