Woning kopen Hezingen

Plannen om een woning te kopen in Hezingen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de regio heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 8.720 huizen (71,4% koophuis, 27,8% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €372.400. Op deze pagina vind je het beschikbare woningaanbod in Hezingen, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €285.000, de gemiddelde woningprijs is €372.400.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsHezingen
Postcode7662
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Hezingen april 2024

Onderstaand maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoom verder in op aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Mander, Manderveen, Vasse, Hoge Hexel & Notter.

woning-te-koop-hezingen

Studio of appartement kopen in Hezingen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1080 m3 gas & 2710 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Hezingen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en doorgaans 2820 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Hezingen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh stroom + 1260 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hezingen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3570 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4240 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Hezingen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hezingen zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Door middel van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Hezingen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Hezingen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Hezingen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.900. In de opsomming hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hezingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hezingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hezingen

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hezingen en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Hezingen kopen?

In deze gemeente Tubbergen registreren wij 8.720 woonobjecten. Dit zijn 6.584 (71,4%) koopwoningen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 187 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €285.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €372.400. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hezingen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hezingen?

Een woonhuis in Tubbergen gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3530 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (1080 kuub gas en 2710 kWh elektra. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 4240 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Hezingen passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Hezingen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 21.275 inwoners die we kunnen onderverdelen in 8.159 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 gezinnen zonder kinderen en 3.530 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,58 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hezingen?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hezingen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7662.

Plaats een reactie