Woning kopen Mander

Alles weten over woning kopen in Mander? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 8.720 woningen (71,4% koopwoning, 27,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €372.400. Op dit huizenportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Mander, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €285.000, de gemiddelde transactieprijs is €372.400.
 • In de buurt vind je volop opties zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsMander
Postcode7663
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Mander juli 2024

In deze lijst bekijk je het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen andere woningeigenschappen als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Manderveen, Albergen, Hezingen, Vasse en Hoge Hexel.

woning-te-koop-mander

Een appartement kopen in Mander

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 m3 gas en doorgaans 2710 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Mander

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 – 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en 2820 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Mander is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Mander

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3570 kWh elektra & 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4240 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Mander

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Mander Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Mander

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Mander en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Mander helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €2.850. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Mander.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mander. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Mander

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Mander en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Mander kopen?

In de buurt van de gemeente Tubbergen vind je ongeveer 8.720 huizen. Er zijn 6.584 (71,4%) koophuizen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 187 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €285.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €372.400. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mander. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Mander?

Een huishouden in Tubbergen verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas voor verwarming en warm water en 3530 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1080 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2710 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1900 m3 per jaar aan gas en 4240 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Mander passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Mander?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 21.275 personen die we kunnen onderverdelen in 8.159 huishoudens. Het betreft 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 families zonder kinderen en 3.530 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,58 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Mander?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Mander bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 7663.

Plaats een reactie