Woning kopen Manderveen

Jouw aanstaande woning kopen in Manderveen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 8.720 woningen (71,4% koop, 27,8% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €372.400. Op dit woningportaal bekijk je het recente woningaanbod in Manderveen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €285.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €372.400.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsManderveen
Postcode7664
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Manderveen april 2024

Hieronder vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen extra details als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Albergen, Fleringen, Mander, Hezingen & Vasse.

woning-te-koop-manderveen

Studio of appartement kopen in Manderveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1080 m3 gas en tevens 2710 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Manderveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 – 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas en gem. 2820 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Manderveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh stroom & 1260 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Manderveen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3570 kWh elektra en 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4240 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Manderveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Manderveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Manderveen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Manderveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Manderveen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €2.650. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Manderveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Manderveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Manderveen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Manderveen en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Manderveen kopen?

In en rondom de gemeente Tubbergen vind je ongeveer 8.720 woonhuizen. Het gaat om 6.584 (71,4%) koopwoningen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 187 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €285.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €372.400. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Manderveen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Manderveen?

Een woning in Tubbergen gebruikt gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3530 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (1080 kuub gas en 2710 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1900 m3 aan gas en 4240 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Manderveen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Manderveen?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 21.275 inwoners in 8.159 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 gezinnen zonder kinderen en 3.530 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,58 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Manderveen?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Manderveen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.tubbergen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7664.

Plaats een reactie