Woning kopen Vasse

Alles weten over woning kopen in Vasse? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de omgeving vind je veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 8.720 woningen (71,4% koopwoning, 27,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €372.400. Op deze pagina ontdek je het recente woningaanbod in Vasse, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €285.000, de gemiddelde woningprijs is €372.400.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsVasse
Postcode7661
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Vasse april 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijsen andere eigenschappen zoals woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Hezingen, Mander, Hoge Hexel, Notter en Nutter.

woning-te-koop-vasse

Studio of appartement kopen in Vasse

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1080 m3 gas & 2710 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Vasse

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 en 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en daarbij 2820 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Vasse is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vasse

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3570 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 stroom (kWh) & 1900 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Vasse

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Vasse Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Gebaseerd op het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Vasse

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vasse en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Vasse geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €2.550. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vasse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vasse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Vasse

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vasse en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Vasse kopen?

In de buurt van de gemeente Tubbergen vinden we circa 8.720 huizen. De verdeling is als volgt: 6.584 (71,4%) koophuizen en 2.136 (27,8%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 187 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €285.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €372.400. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vasse. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vasse?

Een woonobject in Tubbergen kent een gem. verbruik van 1520 m3 aan gas en 3530 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1080 kuub gas en 2710 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1900 kuub gas p/jaar en 4240 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Vasse passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vasse?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 21.275 personen in 8.159 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 families zonder kinderen en 3.530 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,58 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Vasse?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vasse bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7661.

Plaats een reactie