Woning kopen Eastermar

Ga je een woning kopen in Eastermar? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien tref je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 14.093 huizen (71,9% koop, 28% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €295.332. Op dit woningplatform bieden wij het recente woningaanbod in Eastermar, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de basis verkoopprijs is €295.332.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsEastermar
Postcode9261
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Eastermar februari 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Selecteer op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Sumar, Garyp, Jistrum, Noardburgum of Ryptsjerk.

woning-te-koop-eastermar

Studio of appartement kopen in Eastermar

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas + 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Eastermar

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas en tevens 2210 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Eastermar is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2290 kWh elektra & 1300 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Eastermar

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2800 kWh stroom en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 elektra (kWh) & 1760 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Eastermar

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eastermar Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Eastermar

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Eastermar en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Eastermar helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €2.600. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Eastermar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eastermar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Eastermar

Recent (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Eastermar en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Eastermar kopen?

In de gemeente Tytsjerksteradiel registreren wij 14.093 woningen. Het gaat daarbij om 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €213.000 en de gem. marktprijs is €295.332. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eastermar. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Eastermar?

Een woonhuis in Tytsjerksteradiel verbruikt gemiddeld 1420 m3 per jaar aan gas en 2740 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 kuub aardgas en 1770 kWh stroom. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1760 m3 per jaar aan gas en 3360 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Eastermar passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Eastermar?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 32.052 inwoners in 13.639 huishoudens. Het betreft 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 families zonder kinderen en 4.767 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Eastermar?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Eastermar laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9260, 9261.

Plaats een reactie