Woning kopen Jistrum

Jouw volgende woning kopen in Jistrum? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de buurt heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast vind je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.093 huizen (71,9% koopwoning, 28% huurhuizen). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €295.332. Op deze informatieve website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Jistrum, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde transactieprijs is €295.332.
 • In de buurt vind je volop opties zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsJistrum
Postcode9258
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Jistrum maart 2024

In onderstaande weergave bieden we de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Eastermar, Sumar, Noardburgum, Ryptsjerk en Tytsjerk.

woning-te-koop-jistrum

Eigen appartement kopen in Jistrum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en +/- 1770 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Jistrum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en gem. 2210 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Jistrum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 & 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2290 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Jistrum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 & 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2800 kWh elektra & 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 elektriciteit (kWh) en 1760 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Jistrum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Jistrum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Jistrum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Jistrum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Jistrum geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.750. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Jistrum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jistrum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Jistrum

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Jistrum en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Jistrum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Tytsjerksteradiel bestaan er circa 14.093 woonobjecten. Er zijn 12.473 (71,9%) koopwoningen en 1.620 (28%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €295.332. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jistrum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Jistrum?

Een woning in Tytsjerksteradiel verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 per jaar aan gas en 2740 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas en 1770 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1760 kuub gas p/jaar en 3360 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Jistrum passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Jistrum?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 32.052 personen die we kunnen onderverdelen in 13.639 huishoudens. Dit zijn 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 gezinnen zonder kinderen en 4.767 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Jistrum?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Jistrum bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9258.

Plaats een reactie