Woning kopen Ryptsjerk

Plannen om een woning te kopen in Ryptsjerk? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de buurt heb je toegang tot meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 14.093 huizen (71,9% koop, 28% huur). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €295.332. Op Woningassistent.nl vind je het huidige woningaanbod in Ryptsjerk, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde transactieprijs is €295.332.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, scholen, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsRyptsjerk
Postcode9256
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Ryptsjerk februari 2024

Onderstaand verstrekken we alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren extra details als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Noardburgum, Jistrum, Tytsjerk, Hurdegaryp en Burgum.

woning-te-koop-ryptsjerk

Eigen appartement kopen in Ryptsjerk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en tevens 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Ryptsjerk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en gem. 2210 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Ryptsjerk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2290 kWh elektra & 1300 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ryptsjerk

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2800 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 stroom (kWh) en 1760 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Ryptsjerk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Ryptsjerk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Ryptsjerk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Ryptsjerk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Ryptsjerk helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.150. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Ryptsjerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ryptsjerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Ryptsjerk

In februari 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ryptsjerk en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Ryptsjerk kopen?

In de hele gemeente Tytsjerksteradiel vind je ongeveer 14.093 woonobjecten. Het gaat om 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €213.000 en de gem. marktprijs is €295.332. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Ryptsjerk. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ryptsjerk?

Een huis in Tytsjerksteradiel verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas en 2740 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub gas en 1770 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1760 m3 aan gas en 3360 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Ryptsjerk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Ryptsjerk?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 32.052 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.639 gezinnen. Het betreft 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 gezinnen zonder kinderen en 4.767 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ryptsjerk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ryptsjerk laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9256.

Plaats een reactie