Woning kopen Noardburgum

Ga je een woning kopen in Noardburgum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder vind je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 14.093 woningen (71,9% koop, 28% huurhuis). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €295.332. Op deze pagina ontdek je het recente woningaanbod in Noardburgum, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €213.000, de gemiddelde huizenprijs is €295.332.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsNoardburgum
Postcode9257
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Noardburgum juli 2024

In het schema hierna bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Jistrum, Eastermar, Ryptsjerk, Tytsjerk en Hurdegaryp.

woning-te-koop-noardburgum

Appartementen te koop Noardburgum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en +/- 1770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Noardburgum

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas + 2210 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Noardburgum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2290 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Noardburgum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2800 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3360 elektriciteit (kWh) en 1760 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Noardburgum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Noardburgum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Noardburgum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Noardburgum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Noardburgum geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.800. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Noardburgum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noardburgum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Noardburgum

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Noardburgum en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Noardburgum kopen?

In de buurt van de gemeente Tytsjerksteradiel bestaan er circa 14.093 woonobjecten. Er zijn 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 144 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €213.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €295.332. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noardburgum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Noardburgum?

Een woonhuis in Tytsjerksteradiel verbruikt gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 2740 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas en 1770 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3360 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Noardburgum passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Noardburgum?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 32.052 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.639 gezinnen. Het betreft 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 families zonder kinderen en 4.767 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Noardburgum?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Noardburgum bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9257.

Plaats een reactie