Woning kopen Hurdegaryp

Ga je een woning kopen in Hurdegaryp? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 14.093 woningen (71,9% koopwoning, 28% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €295.332. Op Woningassistent.nl bekijk je het nieuwe woningaanbod in Hurdegaryp, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €213.000, de doorsnee verkoopprijs is €295.332.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, restaurants, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsHurdegaryp
Postcode9254
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Hurdegaryp maart 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakteen extra details als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Tytsjerk, Ryptsjerk, Burgum, Frieschepalen en Siegerswoude.

woning-te-koop-hurdegaryp

Aanbod appartement kopen in Hurdegaryp

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en tevens 1770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hurdegaryp

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas + 2210 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hurdegaryp is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2290 kWh elektra & 1300 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hurdegaryp

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh elektra en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3360 elektriciteit (kWh) & 1760 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Hurdegaryp

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Hurdegaryp Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Hurdegaryp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Hurdegaryp en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Hurdegaryp geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.750. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Hurdegaryp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hurdegaryp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hurdegaryp

Deze maand (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hurdegaryp en daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hurdegaryp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Tytsjerksteradiel bestaan er circa 14.093 woonobjecten. Het gaat om 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €213.000 en de gem. marktprijs is €295.332. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hurdegaryp. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hurdegaryp?

Een woonhuis in Tytsjerksteradiel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 aan gas en 1770 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1760 kuub gas p/jaar en 3360 kWh stroom). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Hurdegaryp passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Hurdegaryp?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 32.052 personen in 13.639 gezinnen. Het betreft 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 families zonder kinderen en 4.767 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hurdegaryp?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hurdegaryp laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9254.

Plaats een reactie