Woning kopen Tytsjerk

Jouw aanstaande woning kopen in Tytsjerk? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 14.093 woningen (71,9% koopwoning, 28% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €295.332. Op dit huizenplatform blader je door het woningaanbod in Tytsjerk, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde woningprijs is €295.332.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsTytsjerk
Postcode9255
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Tytsjerk maart 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Ryptsjerk, Noardburgum, Hurdegaryp, Burgum of Frieschepalen.

woning-te-koop-tytsjerk

Een appartement kopen in Tytsjerk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en 1770 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Tytsjerk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 120 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en tevens 2210 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Tytsjerk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2290 kWh elektra + 1300 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Tytsjerk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 en 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2800 kWh stroom en 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3360 elektra (kWh) & 1760 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Tytsjerk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tytsjerk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Tytsjerk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Tytsjerk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Tytsjerk geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €3.300. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Tytsjerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tytsjerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Tytsjerk

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Tytsjerk en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Tytsjerk kopen?

In de hele gemeente Tytsjerksteradiel vinden we circa 14.093 huizen. Hierbij spreken we van 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €213.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €295.332. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tytsjerk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Tytsjerk?

Een huis in Tytsjerksteradiel kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2740 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1770 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1760 m3 aan gas en 3360 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Tytsjerk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Tytsjerk?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 32.052 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.639 gezinnen. Dat betreffen 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 huishoudens zonder kinderen en 4.767 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Tytsjerk?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Tytsjerk realiseren. Informeer bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9255.

Plaats een reactie