Woning kopen Vaals

Een woning kopen in Vaals? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 5.822 woningen (43,9% koophuis, 53,6% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €284.157. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Vaals, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €167.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €284.157.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, restaurants, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVaals
Postcode6291
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)10.105
Aantal huishoudens5.488
Aantal huishoudens met kinderen1.147
Gemiddelde huishoudensgrootte1,81
Aantal woningen5.822
Aantal koopwoningen3.054
Aantal huurwoningen2.768
Gemiddelde woonoppervlakte109 m2
Gemiddelde WOZ€167.000
Gemiddelde verkoopprijs€284.157
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2530 kWh

Woningaanbod Vaals juni 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Selecteer op bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten & Meerssen.

woning-te-koop-vaals

Aanbod appartement kopen in Vaals

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 880 m3 gas & 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Vaals

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 en 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1290 kuub gas + 2640 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Vaals is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 en 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh stroom en 1410 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vaals

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh elektra + 1590 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3760 elektra (kWh) & 2200 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Vaals

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vaals Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Op basis van het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Vaals

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Vaals en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Vaals geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €3.200. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Vaals.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vaals. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vaals

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Vaals en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vaals kopen?

In en rondom de gemeente Vaals bestaan er circa 5.822 woonhuizen. Dit zijn 3.054 (43,9%) koophuizen en 2.768 (53,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 109 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €167.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €284.157. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vaals. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vaals?

Een woonobject in Vaals heeft een verbruik van gemiddeld 1270 kuub aardgas en 2530 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (880 m3 per jaar aan gas en 1980 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2200 kuub aardgas en 3760 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Vaals passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Vaals?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 10.105 personen die we kunnen onderverdelen in 5.488 huishoudens. Dit zijn 2.653 eenpersoonshuishoudens, 1.688 huishoudens zonder kinderen en 1.147 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,81 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vaals?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vaals bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.vaals.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6290, 6291.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie