Woning kopen Castenray

Jouw aanstaande woning kopen in Castenray? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 19.300 woningen (63,9% koophuis, 35,5% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €303.827. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Castenray, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde woningprijs is €303.827.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsCastenray
Postcode5811
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Castenray april 2024

In het schema hierna maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen extra details als verwarming en en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Heide, Ysselsteyn, Leunen, Oirlo & Meijel.

woning-te-koop-castenray

Een appartement kopen in Castenray

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en +/- 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Castenray

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 & 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en 2820 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Castenray is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh stroom en 1270 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Castenray

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3330 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektriciteit (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Castenray

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Castenray Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Castenray

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Castenray en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Castenray geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €2.800. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Castenray.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Castenray. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Castenray

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Castenray en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Castenray kopen?

In en rondom de gemeente Venray bestaan er circa 19.300 woningen. Dit zijn 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.827. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Castenray. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Castenray?

Een woning in Venray verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 kuub gas en 3110 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas en 1950 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1960 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Castenray passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Castenray?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 43.614 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.000 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 huishoudens zonder kinderen en 6.576 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Castenray?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Castenray laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.venray.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5811.

Plaats een reactie