Woning kopen Ysselsteyn

Een woning kopen in Ysselsteyn? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. Op korte afstand zijn er diverse faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 19.300 huizen (63,9% koop, 35,5% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.827. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Ysselsteyn, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.827.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsYsselsteyn
Postcode5813
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Ysselsteyn juni 2024

Hieronder vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Veulen, Merselo, Heide, Castenray & Leunen.

woning-te-koop-ysselsteyn

Een appartement kopen in Ysselsteyn

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en doorgaans 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Ysselsteyn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas & 2820 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ysselsteyn is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ysselsteyn

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3330 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 elektriciteit (kWh) & 1960 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Ysselsteyn

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Ysselsteyn Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Ysselsteyn

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Ysselsteyn en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Ysselsteyn helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.250. In het schema hier verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ysselsteyn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ysselsteyn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ysselsteyn

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ysselsteyn en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ysselsteyn kopen?

In de buurt van de gemeente Venray zijn er 19.300 woonobjecten. Hierbij spreken we van 15.742 (63,9%) koopwoningen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000 en de gem. marktprijs is €303.827. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ysselsteyn. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ysselsteyn?

Een woning in Venray verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 m3 gas en 3110 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas en 1950 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1960 m3 aan gas en 4360 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Ysselsteyn passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Ysselsteyn?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 43.614 inwoners in 19.000 verschillende huishoudens. Het betreft 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 gezinnen zonder kinderen en 6.576 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ysselsteyn?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ysselsteyn plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.venray.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5813.

Plaats een reactie