Woning kopen Heide

Jouw volgende woning kopen in Heide? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In en rondom deze plek zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 19.300 woningen (63,9% koophuis, 35,5% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.827. Op dit huizenportaal vind je het actuele woningaanbod in Heide, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Er is een mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €303.827.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsHeide
Postcode5812
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Heide juni 2024

In onderstaande weergave ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als zuinigheid & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ysselsteyn, Veulen, Castenray, Leunen of Oirlo.

woning-te-koop-heide

Eigen appartement kopen in Heide

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en gem. 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Heide

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en tevens 2820 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Heide is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Heide

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3330 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) en 1960 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Heide

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Heide zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heide

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Heide en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Heide geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.950. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Heide.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heide. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Heide

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Heide en in de buurt. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heide kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Venray registreren wij 19.300 woningen. De verdeling is als volgt: 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.827. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Heide. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heide?

Een woonobject in Venray verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 m3 gas en 3110 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1950 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1960 kuub aardgas en 4360 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Heide passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Heide?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 43.614 personen in 19.000 verschillende huishoudens. Het betreft 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 gezinnen zonder kinderen en 6.576 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Heide?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Heide bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.venray.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5812.

Plaats een reactie