Woning kopen Veulen

Ga je een woning kopen in Veulen? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de omgeving bestaan er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 19.300 huizen (63,9% koophuis, 35,5% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.827. Op deze informatieve website bieden wij het woningaanbod in Veulen, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.827.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsVeulen
Postcode5814
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Veulen juli 2024

Hieronder verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Merselo, Vredepeel, Ysselsteyn, Heide & Castenray.

woning-te-koop-veulen

Een appartement kopen in Veulen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Veulen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas & 2820 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Veulen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2900 kWh stroom + 1270 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Veulen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 stroom (kWh) en 1960 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Veulen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Veulen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Veulen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Veulen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Veulen geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 – €3.300. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Veulen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veulen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Veulen

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Veulen en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Veulen kopen?

In de buurt van de gemeente Venray zijn er 19.300 woningen. Dit zijn 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.827. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veulen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Veulen?

Een huis in Venray gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 aan gas en 1950 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1960 kuub aardgas en 4360 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Veulen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Veulen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 43.614 mensen in 19.000 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 huishoudens zonder kinderen en 6.576 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Veulen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Veulen realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.venray.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5814.

Plaats een reactie