Woning kopen Hei- en Boeicop

Jouw ideale woning kopen in Hei- en Boeicop? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt heb je meerdere faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast vind je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 24.196 huizen (62,3% koophuis, 37,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €385.814. Op deze website tonen wij het huidige woningaanbod in Hei- en Boeicop, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €385.814.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsHei- en Boeicop
Postcode4126
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Hei- en Boeicop mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieneutraal en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Vianen, Leerdam, Hoef en Haag, Hagestein en Zijderveld.

woning-te-koop-hei--en-boeicop

Appartementen te koop Hei- en Boeicop

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en doorgaans 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hei- en Boeicop

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas en daarbij 2760 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hei- en Boeicop is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2840 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hei- en Boeicop

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 en 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4010 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Hei- en Boeicop

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hei- en Boeicop Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hei- en Boeicop

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Hei- en Boeicop en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Hei- en Boeicop geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €3.300. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Hei- en Boeicop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hei- en Boeicop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hei- en Boeicop

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Hei- en Boeicop en omliggende plekken. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Hei- en Boeicop kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Vijfheerenlanden bestaan er circa 24.196 woonhuizen. Er zijn 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 121 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €256.000 en de gem. marktprijs is €385.814. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hei- en Boeicop. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hei- en Boeicop?

Een huis in Vijfheerenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 per jaar aan gas en 2860 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (760 m3 per jaar aan gas en 1980 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4010 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Hei- en Boeicop passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Hei- en Boeicop?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 56.811 personen die we kunnen onderverdelen in 23.339 verschillende huishoudens. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 9.134 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,4 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hei- en Boeicop?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Hei- en Boeicop plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4126.

Plaats een reactie